Phil Bee ontvangt Dutch Blues CD Award 2022

Jaarlijks reikt de Dutch Blues Foundation (DBF) een Award uit voor de Best Dutch Blues CD. Tien Nederlandse bluesmuzikanten meldden in 2022 hun nieuwe CD aan. Onze jury, bestaande uit presentatoren van bluesradioprogramma’s en -recensenten, beoordeelde alle CD’s op bluesinhoud, mix, originaliteit/eigen geluid en algemene indruk. Op de drie met de meeste punten kon het publiek in februari digitaal stemmen. Ruim 750 bluesliefhebbers maakten daar gebruik van en ‘Live at Tivoli Vredenburg’ van Phil Bee was de favoriet. (Fotograaf: Elaine Riender)
De andere twee genomineerden waren ‘Royal Ten’ van King of the World en ‘Detonized’ van de Detonics.

Op zondag 28 mei reikte de nieuwe voorzitter van de DBF, Lucas Vroemen, de CD-Award uit aan Phil Bee voorafgaand aan het optreden met zijn XXL band tijdens Blues Maastricht, zijn home-town.  

Phil Bee heeft een enorme staat van dienst en betreedt al meer dan 33 jaar nationale en internationale podia in diverse band-samenstellingen. Hij trad onder andere op met Steve Lukather, Noel Redding (Jimi Hendrix Experience), Malfort Milligan, Erwin Java, André Hazes, Trijntje Oosterhuis en Hans Dulfer. Momenteel tourt hij met de Jan Akkerman Band. Phil Bee sleepte vele Dutch Blues Awards in de wacht, waaronder die voor beste vocalist, beste band en ontving al eerder een CD-Award met de band King MO. Met Phil Bee’s Freedom werden zij tweede bij de European Blues Challenge in 2015 in Italië. Phil wist ook de Nederlandse blues op de kaart te zetten door zijn deelname aan Johan Derksen’s theatertour en door het winnen van de Voice-senior in 2021.

De CD ‘Live at Tivoli Vredenburg’ is opgenomen met de elfmansformatie en kreeg lovende recensies. Zo meldt Bluesmagazine: “Met Live at Tivoli Vredenburg heeft men een heerlijk album gemaakt waarin de soulvolle stem van Phil Bee en zijn werkelijk fantastische band het live helemaal waarmaken.”

Meer informatie: www.philbee.nl en https://www.bluesmagazine.nl/recensie-phil-bee-live-at-tivoli-vredenburg/