Ticket West 49 Park St. Blues
TW003

Ticket West brengt hun derde cd uit met elf zelfgepende nummers getiteld ’49 Park St. Blues’.

Via de streamingsdiensten zijn er al twee singels te beluisteren: ‘I Did You Wrong’ en ‘Good Woman’, tevens het 1e en 2e nummers van deze plaat. Alle deze nummers behalve ‘Good Woman’ zijn geschreven door Pascal Wilhelm. De voorgangers ‘Highclass Horse’ en ‘Cab Driving Man’ waren nog geënt op een mix van Westcoast en Chicago Blues is deze plaat gevarieerder met eigen werk. De nummers gaan over oude en nieuweliefdes, ouder worden, maar ook de dood. Toetsenist Roel Spanjers en drummer Kees van Herk werden wederom opgetrommeld voor respectievelijk de klavieren en de drums. Voor ’49 Park St. Blues’ werden zangeres Laura Kits, zanger Arjen Veldman, harpman Bas Kleine en saxofonist Wouter Schueler gevraagd om extra kleur te geven.

Het verhaal van Ticket West gaat over twee broers die in hun jonge jaren luisterden naar blues optredens die hun vader opnam van de radio met een grote bandrecorder in de huiskamer. In 1984 (ze waren toen 11 en 14) nam hij een concert op van Jimmy Johnson en Billy Boy Arnold die optraden in Nick Vollebregt’s jazz café in Laren. Zijn vrouw ging naar de platenzaak en bracht voor zijn verjaardag platen mee van Albert King en Lightnin’ Hopkins. De oude broer had op dat moment klassiek gitaarles, maar deze platen raakten een gevoelige snaar. Het vinyl werd grijs gedraaid, en de oudste broer kon binnen de kortste keren de liedjes nazingen van King. De broers wilden dit natuurlijk ook spelen. Ze hadden twee vrienden, ook broers, die gitaar en drums speelden. De oudste broer koos voor bas en overtuigde zijn jongere broer dat hij wel kon zingen. Een band was geboren, maar na een paar jaartjes repeteren en een handvol optredens ging de band uit elkaar.

De broers kozen allebei een eigen muzikaal pad, maar ze wisten dat ze ooit weer bij elkaar zouden komen om muziek te maken. Dertig jaar heeft dat geduurd. Ticket West blijft het verhaal dat ze zelf hun muziek schrijven, opnemen, en met vrienden willen optreden, zonder commerciële doeleinden na te streven. “Gewoon iets moois maken”.

Met het eerste nummer ‘I Did You Wrong’ is het meteen boogie time! Spanjers en Kleine mogen direct los. Stilstaan is geen optie meer.
Dat zelfde gaat op voor ‘Good Woman’. Prima gezongen door Laura Kits en saxwerk van Wouter Schueler.
‘I Burried A Friend’ wordt liefdevol gespeeld voor Klaas Vermeulen. Kan op elke uitvaart, zo stemmig is het wel, kan…

Een zeer relaxed album ’49 Park St. Blues’ en komt ook op vinyl uit. Mocht u in de gelegenheid zijn, zoek ze eens op. Ze spelen met regelmaat met gastspelers uit de Nederlandsche Bluesscene, zo heb ik mij laten vertellen.